Hedda Hørran – Good Year

Visningsperiode: 24. mai – 21. juni 2019 
Åpningstider i perioden: onsdag-lørdag kl 12-16

Utstillingen Good Year er en videreutvikling av residencyoppholdet og utstillingen Lust for Life gjennomført ved Surnadal Billag sommeren 2017. Utstillingen er bygget på samme tankesett, og ut av materialene fra Lust for Life, og vil ved Spriten Kunsthall være utvidet og bygget opp i en ny form for installasjon tilpasset kunsthallens rom.

Good Year og Lust for Life er utstillinger basert på det Hørran kaller for installasjonsmaleri. I disse prosjektene inngår å konstruere nye rom ved hjelp av påmalte bygningsmaterialer som en sentral del av kunstverket. Dette aktiviserer kunstneren og betrakteren og fjerner maleriet fra det tradisjonelle lerretet. Som betrakter får man sett og beveget seg rundt maleriet på en måte og man interagerer  med kunstverkene på andre premisser enn ved tradisjonelle galleripresentasjoner.

Hedda Hørran er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim, samt ved Forfatterstudiet ved Universitetet i sør-øst Norge, Bø. Hun har hatt en serie separatutstillinger etter studiene på blant annet Rake Visningsrom, Trondheim; Galleri Snerk, Tromsø; Galleri Hi10, Skien; Surnadal Billag og Celsius Projects, Malmø. Hørran bor og jobber i Malmø.

 

Skriv en kommentar

Du må være innlogget for å skrive en kommentar